KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kilép a koalícióból az SZDSZ

2008.03.31. 11:23 politikus

Az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangúlag úgy döntött, hogy miután Gyurcsány Ferenc szombati beszédével felmondta a közös koalíciós reformprogramot, ezzel pedig a szocialisták és liberálisok koalíciós megállapodását, a Szabad Demokraták Szövetsége a továbbiakban nem kíván koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban – jelentette be hétfőn Kóka János pártelnök.

Az ügyvivők egyhangú döntést hoztak a kilépésről, amiért Gyurcsány Ferenc tehető felelőssé - mondta az SZDSZ elnöke. A miniszterelnök ugyanis szombaton egyoldalúan döntött Horváth Ágnesről. A pártelnök közölte azt is, hogy a döntést kedden délután kettőkor közlik hivatalosan is a szocialistákkal. Az SZDSZ elnöke szerint nem a miniszter személyéről van szó, hanem a koalíciós szerződésről. Az esetleges kisebbségi kormányzásra vonatkozó kérdésre Kóka elviekben igent mondott, de ennek hosszabb jövőt nem jósolt.

Kóka János arra a kérdésre, hogy ez a döntés akkor is él-e, ha Gyurcsány Ferenc lemond, azt válaszolta, állásfoglalásuk a jelenlegi kormányra vonatkozik, jelenleg pedig Gyurcsány a miniszterelnök. Ha lemondana, az új helyzetet teremtene.

Kóka János kérdésre válaszolva elmondta, az SZDSZ nem tud semmiféle együttműködést sem elképzelni a Fidesszel.

Kóka azt is bejelentette, az ügyvivői testület javaslatot tesz a szombaton ülésező országos tanácsnak (ot) a rendkívüli küldöttgyűlés összehívására, de ez amúgy is téma volt a pártban. Az ot várhatóan javasolni fogja, hogy legyen napirendi pont a küldöttgyűlésen a miniszterek kiválása, a párt kilépése a kormánykoalícióból. A küldöttgyűlést várhatóan április végén tartják.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szdsz kormány kóka jános

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr93410875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása