KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Semjén: Fontolja meg Gyurcsány úr!

2008.03.12. 20:59 politikus

Tűzet szítanak Semjén Zsolt felszólalásai a kormánypárti padsorokban. Különösen mióta rendszeresen Gyurcsány Úrnak szólítja a miniszterelnököt. Pedig, semmiféle törvény nem írja elő, hogy címek, rangok illesztessenek a nevek mellé, arról nem is szólva, hogy Fidesz és KDNP körökben még az Úr kifejezést is túlzásnak tartják. Egészen más jelzőket gondolnak a neve mellé, még ha ki sem mondják hangosan, midőn az elhíresült öszödi beszéd óta szólásra emelkedése láttán kivonulnak a teremből.

A KDNP elnök-frakcióvezetője és a Fidesz frakcióvezetője esztendeje már, hogy egyedül hallgatja a miniszterelnök napirend előtti szólásait. Mondotta volt Semjén Zsolt a pulpituson ülő Szili Katalinra tekintve:

- Tisztelt Elnök Asszony! Gyurcsány Úr azt mondta, az előbb, hogy érti a népszavazás üzenetét. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Miniszterelnök!) Abból, amit elmondott, úgy tűnik föl: mégsem érti! Azt is mondta: nem ért vele egyet. Gyurcsány Úr! (A miniszterelnök felé fordulva.) Kit érdekel, hogy ön egyetért vagy nem ért vele egyet? Egy demokráciában…(Felzúdulás és közbeszólások az MSZP soraiból: Mi az, hogy Gyurcsány Úr? Miniszterelnök! - Az elnök csenget.)

- Ha megengedik, én Gyurcsány Úrnak hívom. (Felzúdulás az MSZP soraiban – Az elnök csenget.) Esetleg bukott miniszterelnököt lehetne mondani, de az is úgy lenne pontos…(Zaj, felzúdulás közbekiáltások. Elnök: Képviselőtársaim! Frakcióvezető úr! Csenget, újra csenget.)… hogy egy olyan bukott ember, aki önmagát miniszterelnöknek képzeli. (Felzúdulás, kiabálás. Elnök: Gyurcsány Ferenc ma a Magyar Köztársaság miniszterelnöke. Kérem, hogy… Közbeszólások az MSZP soraiból: Így van! - Taps az MSZP soraiban. Elnök: Ma a törvényes miniszterelnöke. Semjén felé fordulva: Öné a szó, folytassa!)

- Én morális értelemben is értem ezt a szót és immár legitimációs értelemben is. (Közbekiáltások és felzúdulás az MSZP soraiban.) … Tehát, Gyurcsány Úr, kit érdekel, hogy ön egyetért a nép akaratával, vagy nem ért egyet? (Folyamatos zaj és közbeszólások az MSZP soraiban. Az elnök csenget, hosszasan csenget.)

- Egy demokráciában a kormány két dolgot tehet: vagy végrehajtja a nép akaratát, vagy lemond. (Dr. Vojnik Mária: Végrehajtjuk.) A népszavazás üzenete az volt, hogy az emberek kifejezték: nem tűrik a társadalmi szerződés felrúgását. (Közbeszólás: Miről beszélsz?) A kormány nem tehet olyat, amire nem kapott felhatalmazást a választások során. (Közbeszólás: De kapott!) Szolgáljon ez tanulságul az egészségügy privatizációjának a kérdésében is! (Közbeszólás: lesz!)

- Gyurcsány Úr! Ön valami olyasmit mondott, hogy nincs ingyenesség, és hogy itt az emberek valamifajta ingyenszolgáltatást várnak. Milyen ingyenességről beszél, Gyurcsány Úr? (Közbeszólás: Miniszterelnök Úr!) Irreálisan nagy járulékot fizetnek a magyar emberek, irreálisan nagy adókat fizetnek. A helyzet az, hogy önök a hozzá nem értő, korrupt és rossz kormányzásuk árát akarják megfizettetni az emberekkel! (Folyamatos zaj és közbeszólások a kormánypártok soraiban.)… Erre mondott nemet a népszavazás… (Az elnök csenget, többször csenget.)

- Ismert a Bourbonokról az a mondás, hogy nem tanultak, és nem felejtettek. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban.) Gyurcsány Úr! (Közbeszólás: Miniszterelnök Úr!) Úgy tűnik föl, hogy ez az ön esetében is igaz, - bár szeretném jelezni, hogy a Bourbon-házat semmilyen módon nem akarom összehasonlítani önnel, hiszen a Bourbon-háznak voltak nagy korszakai Franciaországban, amit a Gyurcsány-kormány tekintetében nem mondhatunk el magyar viszonylatban. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban. - Dr. Vojnik Mária: Éljen a köztársaság! Az elnök csenget.)… De mindenesetre a Bourbonok, miként ön is, nem felejtett és nem tanult! (Felzúdulás.) Nem felejtett, hiszen amit elmondott, az a néhány panel nem volt más, mint bukott kampányszöveg. (Zaj, közbeszólások.) És nem tanult, mert amit elmondott, abból az következett, hogy ha tehetné, leváltaná a népet… (Felzúdulás, közbekiáltások az MSZP soraiban. Az elnök csenget.)

- Gyurcsány Úr! Önnek nem a népet kellene leváltania, hanem például Horváth Ágnes bukott miniszterét. (Felzúdulás az SZDSZ padsoraiban. Dr. Kóka János: Ki mondta neked Horváth Ágnesről, hogy megbukott?) … És ha már az SZDSZ ilyen érdeklődéssel tisztel meg, akkor a tegnapi napról, amikor a hab a tortán volt, szeretném idézni az ékes szavú Horn Gábort, akivel ugyan életemben nem értettem egyet, a stílusával most sem, de tartalmi iránymutatásával nem tudok vitatkozni. Fontolja meg Gyurcsány úr! (Felzúdulás, zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban. Az elnök csenget, hosszasan csenget.)

- Köszönöm! - mondotta Semjén Zsolt és leült. Nem volt oly ember a T. Házban ki ne tudta volna: az SZDSZ idézett államtitkára azt ajánlotta a miniszterelnökének, hogy menjen a p…ba.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc semjén zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr6378891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása