KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gyurcsány nem mond le

2008.04.04. 10:12 politikus

Nemzetközi sajtótájékoztatón próbálta megnyugtatni a közvéleményt Gyurcsány Ferenc a kormányválság miatt. A szocialista politikus kijelentette: nem nyit utat annak a Fidesznek az előre hozott választásokkal, amelyiknek szerinte semmilyen programja nincs. Arra hajlandó lenne, hogy átadja a kormányzást annak, aki még markánsabban képviselné a reformokat, de szavaiból az derült ki, hogy szerinte ilyen párt és személy nincs.

A miniszterelnök az elmúlt hetek „koalíciós feszültségeiről” kifejette: nem személyi ellentétek állnak mögötte, hanem az, hogy „merre menjen Magyarország”. A csalással megválasztott elnökkel rendelkező SZDSZ-ről úgy vélekedett: túl soknak találták a koalícióval járó kompromisszumot, mivel ők „radikálisabb, mélyebb” átalakulásokat szerettek volna. „Sajnálják, hogy nem került bevezetésre az ingatlanadó, és nem akarnak, nem tudnak egyetérteni azzal, hogy a szocialisták a pénztártörvény módosítását fontolgatták” – közölte Gyurcsány.

A kormányfő elmondása szerint nem a szocialisták ellenzik a reformokat, hanem a „vitathatatlanul erős parlamenti és azon kívüli támogatottságú” legnagyobb ellenzéki párt képviseli a „reformellenességet”. Gyurcsány az esetleg így létrejövő kisebbségi kormányzás kapcsán kijelentette: amennyiben sor kerül erre, akkor is folytatódnak a reformok, csak visszafogottabban, a „jobb ma egy veréb, mint holnap semmi” elve alapján.

Az előrehozott választások legfőbb akadálya szerinte az, hogy nincs jele annak, hogy nem látja, hogy a pártok kiteregetnék kártyáikat és programmal állnának elő. A kormányfő többször is kijelentette, hogy reformellenes politikának nem szívesen nyit utat, esetleges lemondásával csak markánsabb reformpolitikához járulna hozzá.

Egy szakértői kormány megalakulásának megalakulásának Gyurcsány Ferenc szerint nem ő az akadálya, erről a parlament dönthet. A miniszterelnök kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a kérdés az, van-e jelentős többsége az Országgyűlésben - Simor András vagy bárki más vezetésével - egy 2.000 milliárdos kiadáscsökkentésnek. A kormányfő szerint nincs. „Az MSZP nem szavazná meg, én a párt elnökeként nem járulnék hozzá” - jelentette ki.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr47420916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása