KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Nagycsaládosok Országos Egyesülete: Ne a gyermekorvosokat sújtsák!

2008.03.20. 11:02 politikus

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete megdöbbenését fejezi ki, hogy az alapellátásban résztvevő házi gyermekorvosok "kompenzációs" forrásaiból kívánnak átcsoportosítani összegeket, pótlandó a kieső vizitdíj összegét. A magas járulékainkból fenntartott orvosi alapellátás biztosítása Alkotmányban rögzített kötelesség.

Gyermekeink ellátását féltő családszervezetként mi is azt az álláspontot támogatjuk, hogy az alapellátás hiányzó forrásainak biztosítása az évek során megkurtított összegek visszaadása révén lehetséges. Felhívjuk a kormányzat figyelmét, hogy az európai szinten is kimagaslóan magas járulékainkból fenntartott orvosi alapellátás biztosítása nem kegy, hanem Alkotmányban rögzített kötelesség.

A NOE egyúttal felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a Parlament által 2008. február 11-én elfogadott egészségbiztosítási törvényt, így megspórolható az e tárgyban őszre kiírandó népszavazás. A törvényt társadalmi egyeztetés nélkül fogadták el, és az egész társadalom szemben áll a TB üzleti típusú átalakítással.

Dr. Szabó Endre
Nagycsaládosok Országos Egyesülete
elnök

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr80389038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása