KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Kormányzati blöff a nyugdíjemelés

2008.03.20. 18:10 politikus

Újabb kormányzati „blöffnek” és „szakmaiatlan” döntésnek tartja a Fidesz és a KDNP, hogy a miniszterelnök javaslata alapján az év első felére hozzák előre az idei nyugdíjkorrekciót. A nyugdíjasok sokkal rosszabbul járnak, ha most akar dönteni nyugdíjukról a kormány, és nem számolja ki pontosan az év végén kötelező emelést – jelentette ki Soltész Miklós (KDNP) csütörtökön.

A KDNP és a Fidesz népjóléti kabinetjének vezetője szerint a „kormány újabb blöffjéről, Gyurcsány Ferenc újabb hazugságáról van szó, hiszen olyan dolgot jelentettek be nyugdíjemelésként, amely törvény szerint jár a nyugdíjasoknak”. A kereszténydemokrata politikus emellett „szakmaiatlannak” is tartotta a döntést, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy akkor döntsenek az év végi nyugdíjemelésről, amikor nem tudják pontosan az év végi inflációt.

Az ellenzéki képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a kormánynak szerdán 4,8 százalékról 5,8 százalékra kellett módosítania az inflációs várakozást, így kérdés, mi várható kilenc hónap múlva a nyugdíjasok számára. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz és a KDNP ellenzi-e a mostani emelést, és szerintük jobb lenne ezzel megvárni az őszt, Soltész Miklós úgy válaszolt: nem ezt mondta. Majd úgy folytatta, kíváncsiak arra, hogy ősszel, amikor a valódi számok kiderülnek, betartja-e a törvényt a kormány.

Soltész Miklós szerint a kormánynak azt kellene megvizsgálnia, hogy a nyugdíjas infláció hatásait miként lehet kompenzálni, hiszen például tavaly a nyugdíjasoknak az átlagos inflációnál 3,3 százalékkal magasabb áremelkedést kellett elszenvedniük. Emellett – tette hozzá – a kormánynak az idén nyugdíjba vonulók veszteségét is pótolnia kellene, hiszen ők 8 százalékkal kevesebb nyugdíjat kapnak.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp hazugság nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr15389662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása