KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Koszovó függetlenségének elismerése sürgeti délvidéki honfitársaink magyar állampolgárságának megadását

2008.03.19. 13:01 politikus

A Kereszténydemokrata Néppárt örömmel üdvözli, hogy a kormány elismeri Koszovó függetlenségét. Mindazonáltal a kialakult helyzet veszélyezteti a délvidéki magyarok biztonságát, éppen ezért nem halogatható tovább ott élő honfitársaink állampolgárságának a megadása.

A Vajdaságban élő, létszámukat tekintve jelentősebb kisebbségek közül csak a magyarok nem élhetnek a kettős állampolgárságból fakadó előnyökkel. A vajdasági horvátok, szlovákok és románok számára már nyitva áll ez a lehetőség. A magyar állampolgárság megszerzése elé sem a szerb kormány sem az EU nem gördít akadályt. Ezért a KDNP kezdeményezi, hogy azonnali hatállyal kezdődjenek ötpárti tárgyalások a magyar állampolgárság megadásának ügyéről.

Koszovó függetlenségének elismerése után a Magyar Köztársaságnak kötelessége minden lehetéses módon kifejezni, hogy – Horvátországhoz, Romániához és Szlovákiához hasonlóan – védi kisebbségbe szorult nemzettársait.

Semjén Zsolt
a KDNP elnök-frakcióvezetője

Surján László
európai parlamenti képviselő
a KDNP alelnöke

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: külpolitika határon túli magyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr61389035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása