KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A Népszava a náci-bolsevik sajtógyakorlatot folytatja

2007.09.18. 10:44 politikus

Immár egy hete folytat hecckampányt a Népszava című napilap Semjén Zsolt pártelnök ellen, aki szeptember 10-én az országgyűlésen szóvá tette, hogy a kormánypolitika tudatosan visszaél a zsidóság 20. századi szenvedéseivel, egyben felhívta a figyelmet a hazai baloldali országlás zsidóellenes gyakorlatára, illetve arra, hogy az SZDSZ álláspontja több kérdésben kifejezetten ellentétes a mózesi és a rabbinikus tanítással. Mivel a Népszava nélkülöz minden tárgyszerű érvelést, Halász Zsuzsa szóvivő levéllel fordult a lap főszerkesztőjéhez. A szabad sajtó világában példátlan választ kapott.

Németh Péter úrnak
A Népszava főszerkesztője

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Miután az Ön lapja napok óta folytat kampányt Semjén Zsolt pártelnök ellen, elvárjuk az alábbi levél közzétételét.

Üdvözlettel:

Budapest, 2007. szeptember 18.


Halász Zsuzsa
szóvivő, KDNP

* * *

A Népszava szerkesztőségének

Tisztelt Szerkesztőség!

Miután a lap most már hosszabb ideje folytat hecckampányt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke ellen, szükségesnek tartjuk az alábbiakat az olvasók tudomására hozni:

1.A Népszava eddig Semjén Zsolt szeptember 10-ei országgyűlési beszédének egyetlen állítását sem kérdőjelezte meg, kísérletet sem tettek beszéde valamelyik megállapításának megcáfolására. A szerkesztőség sem vitatja tehát, hogy a nyilasok a II. világháború után a Magyar Kommunista Pártban kerestek és találtak menedéket, amelybe tömegesen léptek be; hogy az MSZMP Izrael-ellenes politikát folytatott; valamint hogy az SZDSZ álláspontja a drogliberalizációról, a melegházasságról, a destruktív szektákról és az eutanáziáról ellentétes a mózesi tanítással és a rabbinikus hagyománnyal.
2.A Népszava sem vitatja, hogy a kommunisták államosították a zsidóság felekezeti vagyonát. Azt sem vitatja senki, hogy az Antall- és az Orbán-kormány tette meg az alapvető jogi lépéseket a zsidóság felekezeti vagyonának visszaadására.
3.Végül kénytelenek vagyunk emlékeztetni mindenkit arra, hogy a magyar zsidóság anyagi és erkölcsi kárpótlásában Semjén Zsoltnak mint az Orbán-kormány vallási ügyekért felelős helyettes államtitkárának vitathatatlan személyes érdemei vannak.

Budapest, 2007. szeptember 18.

Halász Zsuzsa
Szóvivő, KDNP


* * *

Faxfordultával az alábbi választ küldte a Népszava főszerkesztője:

Halász Zsuzsa
KDNP Sajtóiroda

Budapest. 2007. szeptember 18.

Tisztelt Szóvivő Asszony!

Miután az Ön pártja hosszabb ideje kampányt folytat sok minden és sok mindenki ellen, elvárom, hogy a legközelebbi parlamenti ülésen közzétegye az alábbi szöveget (amennyiben ez megtörténik, örömest közzéteszem az Önök levelét):

Tisztelt Pártvezetés!

Miután Önök hosszabb ideje nem olvassák rendszeresen a Népszavát, így nem találják meg kérdéseikre sem a válaszokat. Javaslom, hogy üssék fel például a Népszava 2007. szeptember 17-ei, keddi lapszámát, és ott felvetéseikre választ kapnak, többek között Gábor György tollából, mindazokra, amiket Önök számomra leírtak.

Addig is kiváló tisztelettel:

Németh Péter főszerkesztő

Kénytelenek vagyunk néhány dolgot leszögezni:

1.A legfontosabb: ma Magyarországon nyugodtan lehet hecckampányt szervezni valaki ellen úgy, hogy a megtámadott nem védekezhet. Ezt a sajtószabadság nevében teszi a szerkesztőség. Ez a szerkesztőség állítólag demokratikus elveket vall. Ezek után:
2.A Népszavát a sztálini-hitleri birodalmi sajtógyakorlat szerves örökösének látjuk. Ez a lap nem beszélhet sem demokráciáról, sem sajtószabadságról.
3.A Népszavának természetesen nem olvastuk a „szeptember 17-ei, keddi” lapszámát, mert ilyen — nem jelent meg. A szeptember 17-ei, hétfői lapszámot olvastuk, abban sem Gábor György, sem más tárgyszerű kritikát nem tett közzé, amint korábban és azóta sem senki. A lap fél a levelünkben számon kért kérdésekben tárgyszerű álláspont megfogalmazásától, közzétételétől.
4.A lapban megjelenő, naponta bővülő, Semjén Zsoltot elítélő „névsor” előképeit már számos esetben olvastuk a Szabad Nép, illetve a náci uszító sajtó által közzétett, „A dolgozók tömegei követelik XY példás megbüntetését” kezdetű cikkekben.
5.Németh Péter főszerkesztő az országgyűlési munkarendet nyilván nem ismeri, amikor azt a „feltételt szabja”, hogy a KDNP valamit „tegyen közzé” az ülésen. Ilyen értelmetlenséget jóindulattal nem lehet megfogalmazni.

Halász Zsuzsa
KDNP sajtó

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr86170129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása