KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gyurcsány ne vegyen részt a finnugor fórumon

2007.07.19. 10:19 politikus

A Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegyen részt az Észtország kizárásával készülő „finnugor fórumon”. Moszkva a saját nagyhatalmi ambícióinak újabb teret kíván nyitni ezzel a diplomáciai fogással, amelynek elfogadása éppen a finnugor testvériség elárulása.

A finnugor nyelvcsalád népei hajdan hatalmas vidékeket laktak Észak-Skandináviától az Uralig, sőt attól keletre is. E tájak és népek sokat szenvedtek a mind erősebb orosz elnyomástól, a XX. században pedig a Szovjetunió erőszakos asszimilációs politikája igen súlyos károkat okozott a finnugor népeknek. Az erőszakos asszimilációs politika következményeképpen hovatovább az összes obi-ugor nyelv kihal, a permi nyelvek belátható időn belül szintén kihalnak, akárcsak a volgai nyelvek. A Szovjetunió gyalázatos politikája tulajdonképpen felszámolta a területén élt finnugorokat.

A Szovjetunió megszűnésével sem javult érdemben a finnugorok helyzete. Moszkva politikája töretlen, a finnugor nyelvű népek életlehetőségeit súlyosan korlátozza, most pedig saját pillanatnyi politikai érdekeinek oltárán akarja feláldozni a finnugor népek együttműködését, barátságát. Moszkva a tallinni szovjet emlékmű eltávolítása miatti nagyhatalmi erőfitogtatásának kedvéért készül észtellenes finnugor fórumot rendezni, amihez Magyarország nem asszisztálhat.

Gyurcsány Ferenc a maga hebehurgya, önző politikájával már eddig is súlyos károkat okozott a magyar nemzet ügyének. A nemzetközi felmérések szerint két nép viseltetik irántunk, magyarok iránt teljes szimpátiával: a finn és a lengyel. Gyurcsány Ferenc kritikátlan oroszimádatával, amelynek nem Magyarország, hanem némely érdekkörök látják a hasznát, most éppen a finnugor testvériség eszményébe rúg egyet.

A közelmúltban többszörösen elrontott lengyel-magyar kapcsolat, a gyakorlatilag ismét megbénított visegrádi együttműködés, a pozsonyi ügyetlenkedés után most Észtországot készül cserbenhagyni Gyurcsány Ferenc diplomáciája. Ezzel az Európai Unió egységének is nagyot árt a miniszterelnök, aki nem tud fölmutatni reális érvet a részvétel mellett, ezért kénytelenek vagyunk titkos gazdasági érdekközösséget feltételezni a magyar kormányerők és bizonyos moszkvai tényezők között.

Budapest, 2007. július 19.

Kereszténydemokrata Néppárt

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc külpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr70120938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása