KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Nem az embereket kell leváltani, hanem a kormánynak saját magát

2008.03.17. 12:19 politikus

A változás szükséges, csak nem mindegy, hogy milyen irányba és módon - mondta napirend előtti felszólalásában Semjén Zsolt a KDNP elnöke. Közölte: a népszavazás megmutatta, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberek akaratát. Nem a kormánypártoknak kellene megsértődni a népszavazás eredménye miatt. Emiatt nem a népet kellene okolni és az "embereket leváltani", hanem a kormánynak önkritikát tanúsítva saját magát - hangsúlyozta Semjén Zsolt.

Az a kormányzat, amely nem képes átcsoportosítani a költségvetés egy ezrelékét, nem alkalmas egy ország vezetésére – fogalmazta meg Navracsics Tibor véleményét Gyurcsány napirend előtti felszólalására reagálva hétfőn. Navracsics hozzátette: a kormánynak nincsen jövőképe, megállt a gazdasági növekedés, egyre több a munkanélküli, emellett növekszik az infláció is. Hozzátette: Gyurcsánynak – aki egy meggyengült és hiteltelen politikus – nem a több mint hárommillió szavazóra kell haragudnia azért, mert nem fogadják el a politikáját. A szocialista frakcióhoz fordulva Navracsics megjegyezte: ezen a kormánypártoknak is el kell gondolkodniuk.

Csak az változtatna az országban kialakult patthelyzeten, ha Gyurcsány Ferenc belátná, hogy távoznia kell - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke hétfőn, még a parlamenti ülés kezdete előtt. Dávid szerint egy hiteles miniszterelnök már önmagában lendületet adhatna a gazdaságnak.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága hétfői ülésén minden ellenzéki módosító javaslatot leszavazott, amely a kormány által a március 9-i ügydöntő népszavazás végrehajtásához benyújtott törvényjavaslathoz érkezett. Többek között leszavazta a bizottság és a kormány képviselője is azt az ellenzéki indítványt, hogy a szerencsejátokok adójából, illetve az egyes minisztériumok költségvetésének egy részéből pótolják a kieső vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat. Csupán azt a bizottsági módosító indítványt támogatta a grémium és a kormány képviselője, amely nem változtatna a vizitdíj bevezetése miatt megemelt szociális ellátások összegén.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc semjén zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr26385976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása