KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A többség kormányváltást akar

2007.07.14. 10:59 politikus

Tovább nőtt a két nagy párt támogatottságában tapasztalható amúgy is jelentős különbség – derült ki a Századvég legfrissebb kutatásából. Júniushoz képest 8 százalékkal nőtt a Fidesz támogatottsága a biztos szavazók körében. Júliusban a két meghatározó párt között 13 százalékpont a különbség úgy, hogy a Fideszre az összes megkérdezett 30 százaléka szavazna, míg az MSZP-re mindössze 17 százalék. Ez azt jelenti, hogy az MSZP támogatottsága hosszabb távon is 20 százalék alatt stabilizálódik.

Kiderült az is, hogy az összes megkérdezett körében az MDF még mindig 4 százalékon áll, míg az SZDSZ mindössze 2 százalékos. A biztos pártválasztók azt jelezték: az MDF 6 százalékkal bejutna a parlamentbe, míg a kisebbik kormánypárt 4 százalékkal a küszöb alatt maradna. A megkérdezettek 67 százaléka elégedetlen a kormány teljesítményével, itt 8 százalékos csökkenés figyelhető meg a korábbi eredményekhez viszonyítva.

A jelentés szerint a többség (39 százalék) Orbán Viktort tartja alkalmasabb miniszterelnöknek Gyurcsány Ferenccel szemben (33 százalék). Júliusban a megkérdezetteknek már 47 százaléka a kormányváltás mellett foglal állást, csak 38 százalék támogatná a kormány hatalmon maradását. A megkérdezettek 40 százaléka gondolja kockázatosabbnak, ha a jelenlegi kormány marad hatalmon, míg 33 százalékuk, ha az ellenzék kerülne kormányzó pozícióba. Jóval többen vannak azok, akik közvetlen környezetükben kormányváltó hangulatot érzékelnek.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika kormányváltás

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr87170142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása