KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Senkit sem érdekel, hogy Gyurcsány nem ért egyet a népszavazás eredményével

2008.03.10. 22:14 politikus

Gyurcsány úr! - kezdte a miniszterelnök napirend előtti felszólalására adott válaszát Semjén Zsolt. A KDNP elnök-frakcióvezetője a Bourbonokhoz hasonlította a kormányfőt, amikor kijelentette, hogy az elhangzottak azt bizonyítják, Gyurcsány úr semmit sem tanult a népszavazásból, és semmit sem felejtett.

Semjén a házelnök közbeszólása ellenére – aki arra figyelmeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc Magyarország törvényes miniszterelnöke – továbbra is egyszerűen Gyurcsány úrnak szólította a miniszterelnököt. Semjén Zsolt kijelentette: senkit sem érdekel, hogy Gyurcsány nem ért egyet a népszavazás eredményével. A demokráciában a KDNP elnöke szerint a miniszterelnöknek ezután csak két dolga lehet, végrehajtja a nép akaratát, vagy lemond a hatalomról. Ez a népszavazás üzenete. Azzal a miniszterelnöki fejtegetéssel kapcsolatban, hogy nincs ingyenesség, nincs ingyenszolgáltatás, Semjén felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon irreálisan magas az adó- és a járulékteher, és most a hozzá nem értő, a rossz, korrupt kormányzás árát akarják megfizettetni az emberekkel.

A frakcióvezető végül a Bourbonokhoz hasonlította a miniszterelnöki értékelést. „A Bourbonok, miként ön is, nem felejtettek és nem is tanultak” – mondta Semjén Zsolt, aki szerint amit a miniszterelnöktől hallottak, az csak néhány panel a kampányból. Nem tanult Gyurcsány, mert most leváltaná a népet, pedig Horváth Ágnes egészségügyi minisztert kellene leváltania – mondta Semjén. Válaszát befejezve a frakcióvezető utalt Horn Gábor tegnapi, a miniszterelnököt értékelő „ékes” szavaira is, amit a Hír Televízió hozott nyilvánosságra. Semjén elmondta, hogy Horn kijelentéseinek stílusával nem ért egyet, de a tartalmával igen.

+++

„Az ingyenesség illúziója senkiben sem él, senki nem gondolja, hogy ingyenes az egészségügyi rendszer, az oktatás, csak nem kellene rólunk még egy bőrt lehúzni” – reagált Navracsics Tibor Gyurcsány felszólalására. Navracsics szerint a kormánynak önvizsgálatra van szüksége. Mint mondta, azért, mert 3 millióan a tandíj ellen szavaztak, még nem kell megsértődni. „Mi az, hogy önök nem akarják pótolni a kieső összegeket?” – tette fel a kérdést a fideszes politikus. Megvannak a költségvetési források, ám Gyurcsány azzal fog foglalkozni, hogy hatalomban maradjon – tette hozzá. „Ön miatt kudarcos ország ez az ország, mert nem tudja vezetni” – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

+++

A Fidesz–KDNP a kormányt is megelőzve, éjszaka benyújtotta törvényjavaslatát a vizitdíj és kórházi napidíj eltörlése miatt kieső összegek pótlása ügyében – mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn Budapesten, a Fidesz–KDNP frakciószövetségi ülése után.

Navracsics elmondta, a javaslat első része módosítja a 2008-as költségvetést, az oktatási és a külügyi tárca, valamint a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal „kormányzati luxuskiadásaiból” csoportosít át forrásokat, amellyel fedezhető a vizitdíjból és a kórházi napidíjból az idei évre betervezett 18 milliárd forint. Mivel a tandíjat még nem vezették be, így itt kieső bevétel sincs – tette hozzá.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a javaslat másik részében azt indítványozzák, hogy 2009. január 1-jétől a Szerencsejáték Zrt. által játékadó címén a költségvetésbe befizetett 41 milliárdos összegből 30 milliárd forintot az egészségügyre, 11 milliárdot pedig a felsőoktatási fejlesztésekre fordítsanak. Az MTI kérdésére a frakcióvezető azt mondta, ha a kormányoldal nem veszi napirendre a Fidesz–KDNP törvényjavaslatát, akkor szétszedik módosítókra és benyújtják a kormány indítványához.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc népszavazás semjén zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr55375180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása