KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A hazugság ára

2007.09.20. 11:39 politikus

Gyurcsány Ferenc nem, Varga Mihály azonban napirend előtti szólásában megemlékezett a T. Házban az elhíresült őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulójáról. Az ablakon kitekintve, a tüntetők jóvoltából azoknak a szocialistáknak is fefrissült a memóriája, akik legszívesebben már rég elfelejtették, - volna. A Fidesz politikusa hosszasan sorolta Balatonőszöd igazi árát, okát, melyen terheit nemcsak a gyermekeink, hanem az unokáink is fizetni fogják.

(Az MSZP kérésére jó órával elhalasztották a parlamenti ülés kezdetét. Összehívták a házbizottság rendkívüli ülését is. A szocialisták tudni akarták, miként juthatnak ki az épületből, ha elfajulnak a tiltakozó tüntetések, mivel többen fenyegető üzeneteket kaptak a téren gyülekezőktől. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter kiemelte: a jelenlegi jogszabályi keretek között általánosságban nincs mód arra, hogy betiltsák a Kossuth téri tüntetést, azonban mindenkit megnyugtatott arról, hogy a rendészeti szervek a helyzet magaslatán állnak, és ha elfajulnának is a dolgok a Kossuth téren, a képviselők akkor is biztonságosan kijuthatnak az épületből és a parlamenti parkolóból. Kijutottak, a tüntetők is békésen távoztak.)

Varga Mihály napirend előtti felszólalásában hosszasan sorjázta.

- Tizenegy éve nem volt ilyen alacsony gazdasági növekedés az országban… Az államháztartási hiány tekintetében 2006-ban Európa-elsők voltunk... A kamatszint évek óta nő. Ennek köszönhető, hogy ma a magyar állampolgárok fejenként 40 ezer forinttal többet fizetnek, mint egy évvel ezelőtt az ország államadósságának finanszírozásáért….

A hazugság ára ma már a mindennapokat is eléri… Az élelmiszerek áránál 11 százalékos növekedés, a távfűtésnél 40 százalékos növekedés, az elektromos energiánál 21 százalékos árnövekedés, a vezetékes gáznál pedig 52 százalékos árnövekedés, csak az elmúlt egy esztendőben. A nyugdíjasok jártak persze a legrosszabbul, akik 40 százalékkal magasabb inflációt szenvednek el az átlaghoz képest 2007-ben. Ezek után nem csodálkozhatunk, hogy a reálbérek 7 százalékkal csökkentek az első fél esztendőben, és a munkanélküliek száma töretlenül növekszik… Megszüntették a gyermek után járó családi adókedvezményt az egy- és kétgyermekeseknél. A lakásépítési hitelek utáni adókedvezményt szintén megszüntették. Csökkentették a rászorulók közgyógyellátását, a nyugdíjszámítás rendszerét pedig most változtatják meg oly módon, hogy a következő években nyugdíjba menő emberek egyhavi nyugdíjjal már kevesebbet kapnak, mint az ebben az évben nyugdíjba menő honfitársaink… A cégcsődök száma 24 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A lakossági tartozások óriási mértékben növekednek. Gondoljunk csak bele abba, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek mértéke most már 800 milliárd forintot tesz ki, azaz miközben az emberek a vagyonukra vesznek föl jelzáloghitelt, abból a mindennapi megélhetésüket, a mindennapi kiadásaikat fedezik… Milyen ország az, ahol az elmúlt évek rossz kormányzásának az árát ma munkanélküliséggel, tandíjjal, vizitdíjjal, növekvő szociális terhekkel kell megfizetni? Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy az MSZP továbbra is mélyen hallgat a balatonőszödi beszéd igazi következményéről…

- Az árát ma már tudjuk ennek a beszédnek – mondotta a képviselő. - Az okával is egyre inkább tisztában vagyunk: az elmúlt évek rossz kormányzása, az alkalmatlan kormányzás és ez összekötve a miniszterelnök hatalomhoz való ragaszkodásával nemcsak a bizalmat ássa alá, hanem a jövőt is föléli, Balatonőszöd árát ugyanis a gyermekeink, az unokáink is fizetni fogják… - hívta fel a figyelmet a szép hazánk egén úszó sötét felhőkre Varga Mihály.

Forrás: kdnp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp hazugság gyurcsány ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr7171221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása