KDNP

Ez az oldal nem a KDNP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni a KDNP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Orbán: Magyarország nem teljesíti a határon túliakkal szembeni kötelezettségét

2007.07.21. 11:22 politikus

Magyarország továbbra se teljesíti az anyaországi szerepből következő alkotmányos és emberiességi kötelezettségét a Kárpát-medencében élő magyarokkal szemben – jelentette ki Orbán Viktor Tusnádfürdőn pénteken, miután megbeszélést folytatott Csáky Pállal, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja vezetőjével. A legfájóbb veszteségnek azt nevezte, hogy a Gyurcsány-kormány mellőzi az intézményesített magyar-magyar párbeszédet, azaz a Magyar Állandó Értekezletet.

A tárgyaláson elhangzottakról Orbán Viktor elmondta: a mai beszélgetésen azt kellett megállapítaniuk, hogy az anyaország továbbra sem teljesíti azt az alkotmányos és emberiességi kötelezettségét, amelyet az anyaország szerep Magyarországra ró. "Korábban létezett egy intézményrendszer, amely - ha időnként recsegve-ropogva is -, de működött. Mindannyian úgy éreztük, hogy a Magyar Állandó Értekezlettel eleget teszünk az erkölcsi, emberiességi és alkotmányos kötelezettségünknek azzal, hogy Budapest egyeztetési fórumot biztosít a kárpát-medencei magyar közösségek számára. Ez már évek óta nincs így. A rendszerváltás egyik legfontosabb eredményét lerombolták, felszámolták" - jelentette ki az elnök, aki fájó veszteségnek tartja az Magyar Állandó Érkezlet (MÁÉRT) mellőzését, illetve bojkottálását. Mint mondta, a MÁÉRT nélkül nincs kárpát-medencei magyar politika, és nincs mód a párbeszédre a Kárpát-medencében közéleti szerepet vállaló magyar politikusok és politikai erők között. Ma a MÁÉRT újraszervezése, újraindítása a legsürgetőbb feladata a magyar diplomácia, és egyben a magyar belpolitika számára is - szögezte le a Fidesz elnöke.

Forrás: kdnp.hu (fidesz.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor határon túli magyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://kdnp.blog.hu/api/trackback/id/tr41122373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása